IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Lucid се сриват след по-голяма от очакваното тримесечна загуба

Резултатите подчертават трудностите, пред които е изправена компанията по отношение на производството и рентабилността

19:54 | 07.05.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Lucid Group Inc. обяви по-голяма от очакваната загуба през първото тримесечие, тъй като компанията се бори с производствените проблеми и неравномерното търсене на електрически превозни средства от висок клас, съобщава Bloomberg.

Автомобилният производител загуби коригирани 30 цента на акция през първото тримесечие. Това е по-голям отрицателен резултат от 25-те цента загуба, очаквана от анализаторите, анкетирани от Bloomberg. Приходите на концерна възлизат на 173 млн. долара, изпреварвайки пазарните прогнози,

Акциите на Lucid поевтиняват с 9,8% в началото на редовната търговия на борсата в Ню Йорк, като това е най-големият спад на книжата в рамките на деня от над два месеца.

Резултатите подчертават трудностите, пред които е изправена Lucid, докато се опитва да спре ценовия спад при акциите и да преодолее производствените препятствия в лицето на слабото потребителско търсене на електромобили. Автомобилният производител наскоро осигури така необходимата парична инжекция от 1 млрд. долара от най-големия си инвеститор, Фонда за публични инвестиции на Саудитска Арабия.

Lucid все още очаква да произведе 9000 превозни средства тази година, потвърждавайки по-ранната си прогноза.

През април компанията обяви, че е доставила 1967 превозни средства през първото тримесечие в сравнение с прогнозите за 1745 доставки, показва анкета на Visible Alpha. Доставките на Lucid остават устойчиви, след като стартъпът намали цените на своите водещи седани Air с 1% до 10% през февруари.

Производителят заяви през февруари, че планира да представи автомобил от среден клас в края на 2026 г., за да привлече по-широка клиентска база.

Главният изпълнителен директор на Lucid Питър Роулинсън каза, че новото превозно средство ще е насочено към цена от 50 000 долара, силно конкурентен ценови диапазон, където влиза електрическото превозно средство на Tesla Model Y.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 07.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
gegod74463
преди 1 седмица
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 1 седмица
една такава мернах отдалече в Софето , бяла , не беше с български номера , привечер , космически кораб на империята , големо е като panamerata ... циклопче , 900км с едно зареждане , ам е малко скъпичка ... :))) ... не е наш'та кола ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още