IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi Q2 - най-компактният кросовър на марката

Моделът има 4х4 система и достатъчно голям багажник

15:49 | 01.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Най-малкият кросовър на Audi се появи под прожекторите на стартиращия днес автосалон в Женева. Моделът носи обозначението Q2 и ще бъде наличен на пазарите по-късно тази година.

Автомобилът следва новия дизайн на базирания в Инголщат производител, но демонстрира и редица уникални елементи. Един от тях са задните колонки, които са решени в контрастиращ цвят. В такъв могат да бъдат боядисани също така праговете и защитните елементи около калниците, докато защитата на предната и задната брони са предвидени в сребристо.

Впечатление правят също така предните LED светлини със специфичен подпис, сравнително малките стопове и решетката на радиатора, която има хромиран кант.

Салонът изглежда типичен за марката, като се отличава с елементи, които могат да бъдат в цвета на купето. Централната конзола е доминирана от разположен високо дисплей на инфо системата, а багажникът предлага задоволителен обем от 400 литра. При сгъването на задните седалки пространство се увеличава до 1050 литра.

Audi Q2 ще бъде наличен единствено във версия с 5 врати и 5 места. Дължината на модела е 4,19 метра, широчината - 1,79 метра, височината - 1,51 метра., а междуосието се простира на 2,6 метра.

При пазарната премиера на модела ще бъдат налични 6 двигателя. Базов е 1.0 TFSI с три цилиндъра, а по-големите бензинови мотори са 1.4 TFSI и 2.0 TFSI. Дизеловите опции са 1.6 TDI и 2.0 TDI. Мощността на гамата мотори стартира от 116 к.с. и достига до 190 к.с.

Моторите се куплират или с ръчна кутия с 6 степени, или с автоматик с два съединителя и 7 степени. Стандартното задвижване е предно, а срещу доплащане версиите с двигател 2.0 TDI и 2.0 TFSI могат да бъдат снабдени със система за задвижване на четирите колела quattro.

Цените на Audi Q2 ще бъдат съобщени през идните месеци.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още