IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW пусна екстремна 5-Series

M5 Competition Edition има 600 к.с., ще бъде произведен в къса серия

09:03 | 23.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

Ексклузивна версия на спортния седан M5 представи германската компания BMW. Моделът носи обозначението Competition Edition и е сред най-мощните в моделната история на марката.

Модификацията използва двигателя, който познаваме от други две специални версии на седана - M5 “30 Jahre M5” и M5 Pure Metal. Агрегатът е 4,4-литров V8, като показателите му са увеличени до 600 к.с. и 700 Нм.

Това позволява на M5 Competition Edition да развива 100 км/час от място за само 3,9 сек. Разходът на гориво в смесен режим е 9,9 л/100 км, а вредните емисии СО2 - 231 г/км., сочи информацията от BMW.

Специалният модел се отличава с персонализиран външен вид, както и с пакет Competition Package, който включва снижаване на автомобила с 10 мм и по-твърда настройка на пружините, амортисьорите и стабилизаторите на окачването. За M5 Competition Edition са подготвени също така Active M диференциала със специфична настройка, кормилната система с по-директни предавателни числа, както и система за контрол на стабилността DSC с пренастроен режим M Dynamic Mode.

Автомобилът ще бъде предложен в серия от само 200 екземпляра. Половината от тях ще са решени в цвят Carbon Black, а останалите - в Mineral White. Подбраните джанти са 20-инчови в цвят Jet Black, а в екстериора на очи се набиват още карбоновите M Performance компоненти, сред които дифузьор, спойлер и капаци на страничните огледала.

Интериорът също подчертава уникалността на BMW M5 Competition Edition. Той съчетава лукс и спорт, като демонстрира карбонови лайсни с поредния номер на модела,  кожена тапицерия Merino Black с контрастиращи шевове в цвят Opal White, стелки в цвят Anthracite и кожен кант Merino Opal White, аудиосистема Bang & Olufsen High End Surround Sound System, BMW Head-Up Display и много други.

BMW M5 Competition Edition се предлага на цена от 129 500 евро.

Още снимки - в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още