IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическият Opel преминава 500 км с едно зареждане

Ampera-e разполага с 204 к.с., дебютира в Париж

16:13 | 29.09.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Opel</p>

Снимка: Opel

Германската компания Opel е на път да се превърне в сериозен играч в сегмента на електрическите автомобили. Неин основен коз ще бъде моделът Ampera-e, който предлага водещ в сегмента автономен пробег. Машината, която е базирана на американския Chevrolet Bolt, дебютира на автосалона в Париж.

Opel Ampera-e може да измине цели 500 км с едно зареждане на батериите, което е с около 200 км повече от предлагания от BMW i3 пробег, както и със 100 км над от автономията на новото Renault Zoe, което също дебютира в Париж.

Посоченият пробег на Ampera-e е измерен по все още действащата европейска програма NEDC. Както е известно, цикълът е неточен и ще бъде сменен с нов - WLTP, още през 2017 година. Opel бе сред първите компании, които започнаха да обявяват данните за разхода според по-точния WLTP, като сега направиха това и с електрическата Ampera-e.

Както самите производители обявяват, реалният пробег с едно зареждане на Ampera-e е около 380 км. Автономията е достатъчно както за градско, така и за извънградско използване, което превръща електрическата кола в доста смислен и функционален автомобил. Ampera-e има салон с 5 места и просторен багажник (точни параметри все още не са обявени).

Електрическият Opel използва двигател с мощност 204 к.с. и 360 Нм. Той черпи енергия от батерия с капацитет 60 кВтч, която е интегрирана в пода на машината. Ускорението от 0 до 50 км/час става за 3,2 сек, а това от 80 до 100 км/час - за 4,5 сек. Максималната скорост на движение е 150 км/час.

Все още не ясно кога Ampera-e ще стъпи на пазара. Най-вероятно обаче това ще стане догодина, когато ще бъдат изнесени и цените.

Още снимки - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
lgl
преди 7 години
Остава само да се коригира цената, да се направят няколко станции за зареждане и ще започнем да караме електрички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
mitkomik
преди 7 години
До Десислава Попова За n-ти път статия за "Chevrolet Bolt" ??? Такова нещо не съществува! Моделът е Volt !!! Деси редактирай занапред мода или стил:) В колите не ти е силата:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Един Българин
преди 7 години
Каква е цената няма голямо значение при положение , че у нас толкова много се краде :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още