IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събарят незаконния строеж в Яйлата през следващата седмица

Представители на гражданската група - защитници на резервата, ще контролират процеса по премахване на незаконния обект

18:20 | 17.10.15 г. 1
Събарят незаконния строеж в Яйлата през следващата седмица

В понеделник, на 19 октомври, ще започне премахването на бетоновата конструкция в Националния археологически резерват Яйлата.Това съобщи пред БНР един от защитниците на местността Владо Руменов.

Припомняме, че бетонната конструкция беше издигната върху терен, който е част от националния археологически резерват край с. Камен бряг, на мястото на стара рибарска хижа. Собственици на терена са двамата братя Иван и Илко Павлови, които са арендатори в региона.

Двамата са придобили собствеността, след като са изкупили активите на "АПК - с. Българево".

Още през миналата година Върховният административен съд (ВАС) потвърди решението на Апелативния съд в Добрич за премахването на строителния обект, тъй като той е изграден незаконно и без съгласуване с РИОСВ – Добич. Строителният контрол глоби и инвеститорите, и главния архитект на община Каварна заради издаденото незаконосъобразно разрешение за строеж.

Срокът за доброволно премахване на строежа изтече в края на юли т.г., припомня Владо Руменов. Той посочва, че представители на групата граждани – защитници на резервата, ще контролират процеса по премахване на постройката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Един Българин
преди 8 години
А какво стана с незаконните строежи в Гърмен?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още