IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон ще насърчава строителството на достъпни жилища

Тръгва пилотна схема за насърчаване изграждането на жилища, отдавани под наем при равнища под пазарните

13:15 | 30.09.14 г. 3
Лондон ще насърчава строителството на достъпни жилища

Британското правителство въвежда нова, пилотна схема за насърчаване на строителството на достъпни жилища, отдавани под наем при равнища под пазарните, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Схеми, като например Help to Buy, подпомогнаха редица домакинства да закупят жилище при условия, които в момента са трудно постижими на пазара, посочва изданието.

Според кабинета схемата Rent to Buy ще осигури повече гъвкавост за хората, които искат да наемат изгодно жилище и да спестят за първоначална вноска, когато решат да купуват. Те ще могат или да закупят наетото от тях жилище, или друго жилище.

Схемата ще е на стойност 400 млн. паунда. Жилищни асоциации, строителни компании и други организации ще могат да кандидатстват за нисколихвени кредити за строителството на около 10 хил. нови, достъпни жилища за периода 2015-2018 г., предимно апартаменти с една и две спални, които ще трябва да се отдават на цени под пазарните за период от поне 7 години.

В края на седемгодишния период наемателите ще могат или да закупят жилището, или да изберат друго жилище за покупка или наем.

Тази програма е част от по-мащабна инициатива на стойност 23 млрд. паунда за строителство на достъпни жилища през периода 2015-2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Не позна Страхиле! Поляци ще строят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Да познаем до три пъти ЧИИ ръце ще ги строят за да са достъпни !!??? Да попитаме Фараж, къде живеят робите !? Къде им формират робското самосъзнание !? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
ДК 3 така стои и бездейства, можем да им изнесем достъпни жилища,нема проблеми :) само да кажат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още