IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в Европа се увеличават през първото тримесечие

Британският пазар се забавя, но остава най-големият в региона по обем инвестиции

10:22 | 10.05.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Инвестиционната активност на пазара на бизнес имоти в континентална Европа се засилва през първото тримесечие на годината въпреки политическата несигурност заради серията избори на някои от най-значимите пазари, посочва в нов доклад консултантската компания CBRE.

Общият обем на инвестициите достига 38,9 млрд. евро за периода януари – март, което е с 12% повече спрямо същия период на миналата година, отчита анализаторът. 

Като се включи и британският пазар, инвестиционният обем през първото тримесечие достига 53,9 млрд. евро, което е малко под отчетеното по същото време на 2016 г. (54,7 млрд. евро).

Инерцията на пазара на бизнес имоти в Германия от последното тримесечие на 2016 г. продължава и през първото. Обемът на трансакциите достига 12,6 млрд. евро, което е с 49% повече на годишна база, отчитат експертите.

Тримесечието е рекордно за германския пазар на бизнес имоти, както и в Чехия, Унгария, Испания и Швеция, подчертава компанията. Във Франция активността е по-спокойна, каквато е тенденцията от няколко години насам.

Инвестициите във Великобритания през първото тримесечие се понижават с 25% на годишна база (с 18% при превалутирането на трансакциите в британски лири). Въпреки това страната задържа позициите си на най-голям пазар с обем от 15 млрд. евро.

Пазарът на бизнес имоти в Европа продължава да се счита за убежище от чуждестранните инвеститори, особено тези от Азия, които доминират пазара и най-вече сделките с по-големи активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още