IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляващите продажби на жилища в САЩ влошават резултатите на Home Depot

Нетната печалба на компанията през четвъртото тримесечие на 2018 г. е достигнала 2,34 млрд. долара

14:59 | 26.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Home Depot прогнозира по-ниска печалба за 2019 г. от очакванията на Wall Street, тъй като растящите цени на американските жилища отказват много американци от закупуването на нов дом, предава Ройтерс.

Цената на акциите на американската верига магазини за стоки за дома намаля с 2,6% до 183,75 долара в ранната търговия, след като резултатите ѝ за четвъртото тримесечие показаха, че продажбите ѝ от обекти, които са били отворени преди повече от година, също не отговарят на очакванията.

Продажбите на жилища в САЩ са достигнали най-ниското си ниво от над три години миналия месец, показаха обявени миналата седмица данни. Това означава, че жилищният пазар продължава да губи инерция, което води до свиване на запасите и по-скъпи домове.

За 2019 г. Home Depot очаква печалбата ѝ на акция да достигне 10,03 долара, което е с 23 цента под прогнозите на анализаторите.

Продажбите в обекти на компанията, които са отворени най-малко от 52 седмици, са нараснали с 3,7% през четвъртото тримесечие до 3 февруари, като също не отговориха на прогнозата на анализаторите за растеж от 4,5%, сочат данни на Refinitiv.

Нетната печалба на Home Depot за четвъртото тримесечие на 2018 г. е нараснала до 2,34 млрд. долара спрямо 1,78 млрд. долара година по-рано, а нетните приходи от продажби са се увеличили с 11% до 26,49 млрд. долара, но за малко не отговарят на очакванията за 26,57 млрд. долара.

Компанията обяви също обратно изкупуване на акции на стойност 15 млрд. долара, както и повишение с 32% на тримесечния си дивидент до 1,36 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още