IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки Brexit: Lidl влага 15 млрд. лири във Великобритания

Работещата във Великобритания от 25 години верига има дял от 6 процента от местния пазар

20:01 | 16.10.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германската търговска верига Lidl, която е активна и у нас, обяви, че разширява дейността си във Великобритания и планира да инвестира 15 милиарда британски лири (19 милиарда долара) в местни доставчици през идните пет години, предаде DPA.

Lidl отбеляза, че планира да въведе дългосрочни договори, за да осигури стабилност на доставчиците и да им даде необходимата подкрепа и възможност да инвестират и разработват собствените си компании.



Тъй като нашият бизнес продължава да расте, изключително важно е доставчиците ни да останат в основата на нашите планове за растеж и затова се ангажираме да инвестираме най-малко 15 милиарда британски лири през идните пет години, каза Райън Макдонъл, главният търговски директор на британското подразделение на Lidl.

Lidl, който работи във Великобритания вече 25 години, посочва, че има дял от 6 процента от местния пазар и "продължава с амбициозните си планове за разширяване на дейността", включващи цел за откриване на 60 нови магазина в страната тази година.

През юни компанията обяви планове да вложи а около 500 милиона британски лири, за да открие нови магазини в Лондон през следващите 5 години.

Lidl, собственост на търговската група Schwarz, дава работа на 23 000 души в 770 магазина и 13 центъра за разпределение във Великобритания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
georgi_shum
преди 4 години
Точно заради е :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
Бидонойл
преди 4 години
Хранителни хипермаркети известни с агресивната си ценова политика? Бас държа, че ще са във възторг от Брекзит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 4 години
Може би не въпреки, а заради.... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още