IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск може да постигне сделка за придобиването на Twitter в рамките на деня

Бордът на директорите на социалната платформа обсъжда предложението на милиардера на извънредно заседание

16:53 | 25.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Сделката за придобиването на социалната платформа Twitter от милиардерът Илон Мъск може да бъде завършена още в понеделник (25 април), превръщайки се в едно от най-големите подобни закупувания в историята, съобщават Financial Times и Bloomberg, цитирайки източници. 

Бордът на директорите на Twitter заседава в първия ден от седмицата, като се очаква тяхното решение да бъде обявено още същия ден. Главният изпълнителен директор на електромобилния концерн Tesla Inc. провежда срещи с акционери през последните няколко дни, търсейки подкрепа за офертата си. По думите му Twitter се нуждае да бъде свален от пазара, за да расте и наистина да стане платформа за свобода на словото.

Неговата оферта за придобиване в размер на 43,4 млрд. долара може да бъде изменена в зависимост от решението на ръководството на Twitter.

Според източниците Мъск подрежда списъка от партньори за придобиването и продължава да разговаря с потенциално съинвестирои.

Предприемачът изненада много анализатори като успя да осигури финансиране за трансакцията. Решението на Twitter да започне преговори бележи огромна промяна в компанията, която първоначално се противопоставяше на подобни намерения.

Редица от акционерите на Twitter се обърнаха към компанията, след като Мъск представи подробния си финансов план за придобиването в четвъртък. Те призоваха платформата да не пропуска възможността за сделка, според Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още