IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как можете да спрете да получавате безполезни известия от социалните мрежи в телефона си?

Социалните мрежи станаха по-агресивни в изпращането на подобни съобщения

11:05 | 18.02.24 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pexels.com
Снимка: Pexels.com

Ето как можете да постигнете това:

Facebook: За да изключите известията от определен акаунт, намерете публикация от него и щракнете върху трите точки до нея. Изберете „Изключване на тези известия“ или свързаните подкани.

Изскачащ прозорец трябва да ви каже, че повече няма да виждате тези известия. Изключването на уведомленията от един човек или група няма да ви попречи да получавате такива за друг. Създаването на собствен филтър може да ви отнеме време. Можете да изключите цяла категория известия като отидете в: Настройки > Известия.

Intsagram: Трябва да влезете в секция Настройки и Поверителност, след това да изберете Известия, където можете да персонализирате типовете уведомления, които получавате, като видео, предавано на живо, и наскоро качени reels.

Освен това, ако не искате да бъде информирани когато някой, когото следвате, публикува първата си история в Instagram или подобни, потърсете „Публикации, истории и коментари“ в секцията с известия и изключете „Първи публикации и истории“.

LinkedIn: За да управлявате известията си в LinkedIn, щракнете върху трите точки до някоя публикация и изберете „Изключване на този тип известия“ или „Изключване на актуализации от вашата мрежа“. Това ви позволява да спрете да получавате конкретни известия, като промени в работата или работни годишнини, идващи от хората, с които сте свързани в мрежата.

Освен това можете да отидете в Настройки > Известия и да изберете за какво съдържание да ви известява услугата.

X: Ако конкретно извести в X е прекалено досадно, отидете в Настройки > Известия > Филтри > Заглушени известия. Тук можете да ограничите известията от хора, които не следвате, хора, които не ви следват и други.

Snapchat: Влезте в Настройки, а след това в Известия, където можете да спрете различни типове уведомления, които не ви интересуват. А ако скролнете до долу можете да изключите конкретни съобщения, включително промоционални, така че Snap няма да може да ви пише, че приятелите ви са добавили нещо ново например.

Защо ние трябва да правим тези промени? Компаниите, които ги използват, са изправени пред нарастваща конкуренция за нашето внимание и се опитват да я отблъснат.

„Брандовете и приложенията се опитват да запазят ангажираността и да потоците си от приходи чрез разширяване на известията, които изпращат, докато не ги изключите“, коментира Памела Рътлидж, директор на независимия Media Psychology Research Center.

И някои от тези известия може наистина да работят. Как иначе би трябвало да разберете, че любимата ви братовчедка току-що е публикувала снимки на новото си кученце?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 18.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
wladoalex
преди 2 месеца
Изключих известията на приложението на електронен магазин. Засипаха ме с имейли, че съм спечелил нещо, но мога да го видя като включа известията. Добре че съм настроил и приложението за поща да получавам известия само за работни мейли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още