IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon тества доставки с колело до 1 час в Ню Йорк

С новата услуга концернът ще се опита да създаде предимство пред традиционните магазини

18:01 | 09.12.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Служители на Amazon идват на работа. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Служители на Amazon идват на работа. Снимка: Ройтерс

Поредното предизвикателство на Amazon към търговците на дребно с реални магазини идва под формата на доставки до един час с велосипеди. Първоначално това ще бъде опитано в Ню Йорк, предава Market Watch.

Новата услуга се нарича Amazon Prime Now и има за цел да имитира незабавността на покупка в реален магазин, като доставя някои стоки на клиентите в Манхатън в рамките на час или два, твърди човек, запознат с тестовете.

Наскоро куриери на колела, работещи за  Amazon, са виждани да се излизат от гърба на сграда на улица West 34. Тя е само на няколко крачки от Empire State Building, за част от която онлайн гигантът наскоро подписа 17-годишен договор за наем.

Amazon провежда тестове с куриерите от поне три различни услуги за доставки, за да избере най-бързата и най-внимателната, твърди източникът. По време на изпитанията на куриера се дава адрес и му се казва да стигне с колелото до там в рамките на позволеното време. Щом пристигне, от него се изисква да направи снимка на адреса на сградата и да се завърне на приземния етаж на сградата на Amazon. Куриерите я наричат накратко „базата“, разказва още източникът.

Там Amazon е построил ложа с джаги, маси за билярд и въздушен хокей, аркада и други удобства за куриерите. Така чакането между поръчките ще бъде по-приятно. Заплатата на куриерите е 15 долара на час, като те работят на осемчасови смени, твърди източникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още