IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom с по-ниска печалба в опит да привлече нови клиенти

Приходите на компанията се покачиха с 6% на годишна база до 15,5 млрд. евро, като надминаха очакванията на анализаторите

10:23 | 07.11.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Доброто представяне на поделението на немския телеком в САЩ &ndash;&nbsp;T-Mobile &ndash; закрепи финансовите резултати на концерна за тримесечието. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Доброто представяне на поделението на немския телеком в САЩ – T-Mobile – закрепи финансовите резултати на концерна за тримесечието. Снимка: Ройтерс

През третото тримесечие на годината Deutsche Telekom AG увеличава приходите си, но печалбата на компанията леко намалява заради инвестициите, които прави в търсене на нови клиенти, пише MarketWatch.

Печалбата преди лихви, данъци, обезценки и амортизации през третото тримесечие спада с 2,6% до 4,66 млрд. евро.

Нетната печалба на телекома се понижава с 11 на сто до 823 млн. евро в сравнение със същия период на 2012 г., когато тя бе 588 млн. евро.

Приходите на компанията се покачиха с 6% на годишна база до 15,5 млрд. евро, като надминаха очакванията на анализаторите за 15,31 млрд. евро. Близо 59% от приходите са от чужбина. Звеното на телекома в САЩ – T-Mobile – е с най-голям принос за повишението, защото е привлякло повече от милион нови клиенти през месеците юли-септември.

Приходите от основната дейност, които не включват придобиването на MetroPCS Communications Inc., са нагоре с 2,4% на годишна база.

Deutsche Telekom потвърди целите си за 2013 г. Очакванията на концерна са оперативната печалба в края на годината да бъде 17,5 млрд. евро, а свободните парични потоци – 4,5 млрд. евро.

По-рано тази седмица T-Mobile отчете спад на загубата си, след като компанията успя да привлече нови потребители, а приходите бяха подкрепени от плащанията от сливането с MetroPCS Communications Inc.

T-Mobile се вля в MetroPCS в началото на май, като по този начин стана публична компания. Deutsche Telekom обаче все още държи мажоритарния дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
georgi.benevolenet
преди 10 години
На мрежата на Телеком Австрия са с контрол на съзнането-много политици и бизнесмени. Помните ли как Телеком Австрия дадоха 1 млн, на Станишев и как Австрииски канцлер подаде оставка за подкупи в Австрия от телекома. Истината е че това е организирана престъпност с милярдери за политическо влияние!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още