IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google купи от Hon Hai патенти за технология за виртуални образи

Технологията позволява наслагване на виртуалните изображения върху снимки на реални обекти

22:39 | 23.08.13 г.
<p>
	Момент от демонстрация на технологията в Токио през 2007 г. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Момент от демонстрация на технологията в Токио през 2007 г. Снимка: Архив Ройтерс

Тайванската компания Hon Hai Precision Industry, позната и под името Foxconn, обяви, че е продала на Google Inc част от патентно портфолио, включваща наслагване на виртуални образи върху снимки на реални обекти, съобщи Ройтерс.

Технологията, наречена Head Mounted Display, обикновено се използва в монитори в авиацията и наземното базиране, в приложения за инженерингов и научен дизайн, игрални устройства, тренажори и симулатори, се посочва в изявлението на тайванската компания.

В него обаче не се разкрива цената по сделката.

Hon Hai, която е най-големият производител на електроника по поръчка, включително на продукти на Apple Inc, бе обявила, че ще се съсредоточи върху разработването на нова технология, права върху интелектуална собственост и електронна търговия, тъй като се опитва да понижи зависимостта си от американския технологичен гигант.

От тайванската компания подчертават, че са подали документи за права върху 55 000 патента по целия свят, като за 5 000 от тях вече е получено одобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още