IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската гейминг компания Beijing Kunlun планира IPO на приложението Grindr

Към 2017 г. приложението насочено към хора с нестандартна сексуална ориентация, е регистрирало общо 27 млн. абоната

21:00 | 29.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската компания от игралния бизнес Beijing Kunlun Tech отново започва процеса по излизане на борсата на популярното приложение за срещи Grindr, насочено към хората с нестандартна сексуална ориентация, предаде Ройтерс.

Компанията уточни, че американска комисия, занимаваща се с националната сигурност, е оттеглила възраженията си срещу плана. 

През септември Kunlun съобщи, че се подготвя за първично публично предлагане на Grindr, но се намеси комисията за чуждестранни инвестиции на САЩ, която преглежда сделките във връзка с националната сигурност.

Комисията не посочи точно определени притеснения тогава, но Ройтерс съобщи през май, че Beijing Kunlun е дал на някои инженери в Пекин достъп до личната информация на милиони американци, включително лични съобщения и ХИВ статус.

Приложението за срещи на хората от общността на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) е имало 27 милиона потребители към 2017 година.

Grindr ще бъде листван на борса извън Китай, като точната дата ще бъде определена в зависимост от условията на капиталовия пазар в чужбина, посочи Beijing Kunlun в документи, представени на борсата в Шанхай.

Beijing Kunlun придоби мажоритарен дял в Grindr през 2016 година за 93 милиона долара и изкупи останалата част през 2018 година.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още