IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват се двойно по-малко поръчки за iPhone 5C в първия ден спрямо iPhone 5

Хората критикуват новия смартфон на Apple заради минималните промени в сравнение с предшественика му, посочва анализатор

11:29 | 16.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Цветовете може да привлекат много фенове на марката. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Цветовете може да привлекат много фенове на марката. Снимка: Ройтерс

Apple ще отчете 1 млн. предварителни поръчки само за iPhone 5C за първите 24 часа след представянето, смята анализаторът от Piper Jaffray Cos. Джийн Мюнстер. Това би било равно на половината от предварителните поръчки за iPhone 5 в първия му ден през 2012 г. и близко до предварителните поръчки за iPhone 4S през 2011 г., предава ZDNet.

Основната разлика е, че сега с iPhone 5C и iPhone 5S Apple предлага два различни смартфона. Засега предварително може да бъде поръчан само малко по-евтиният 5C , докато Apple ще започне да приема предварителни поръчки за новия  топ модел 5S след 20-ти септември. От тази гледна точна приблизителният брой на предварителните поръчки би бил изненадващо добър за модел, който се очакваше на много по-ниска цена и се посрещна донякъде с разочарование. Отвъд цената  обаче потребителското доверие към модела 5С се е подобрило и това се дължи на изразяване на оценки на потребители в Twitter през последните няколко дни, смята Мюнстер.

"Ние вярваме, че хората, които са близко до развитието на технологиите и се интересуват от обявяването, са критикували 5C заради минимални промени в сравнение с 5", казва Мюнстер в изявление на инвеститорите. „Но от разговорите сред по-обикновените хора става ясно, че изглежда цветовете са важни за потребителите и 5С в може да бъде по-популярен сред широката потребителска база". 

Очакваният като "евтин" модел от пластмаса iPhone 5С е само със 100 евро по-евтин от 5S с алуминиев корпус и сензор за пръстови отпечатъци, който в Германия ще е в продажба от 699 евро. Външно апаратът привлича внимание с особено ярки цветове - може да е в бяло, розово, жълто, синьо и зелено.

Изненадващ недостиг има също за поразително цветните панели. За тях производителят на iPhone не дава точна дата за доставка, а изисква една до две седмици за доставка. Така че първите купувачи на 5С може дълго време да ползват незащитено устройство. Такова забавяне обаче няма да има за новия iPhone 5C Dock, които също се предлага за 29 евро. Той позволява зареждане, синхронизиране и разговори, докато телефонът е вертикално поставен в зарядното, а също така разполага и с аудио изход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още