IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei очаква приходи от над 99 млрд. долара през тази година

Те се очаква да нараснат с около 9 на сто през 2023 г. спрямо миналата

10:43 | 29.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Китайската технологична компания Huawei очаква да отчете приходи, надвишаващи 700 милиарда юана (99,24 милиарда долара) през 2023 г. Това се казва в новогодишно послание към служителите на китайската корпорация, изпратено от нейния ротационен ръководител Кън Ху и видяно от Ройтерс.

Също така се очаква приходите на Huawei да се увеличат с около 9 на сто през настоящата година спрямо 2022 г., когато те достигнаха 642,3 милиарда юана (91,06 милиарда долара), съобщава БТА.

Прогнозата за приходите на Huawei през тази година е пореден знак, че китайската компания се възстановява от санкциите, които САЩ започнаха да ѝ налагат през 2019 г., посочва Ройтерс. Наказателните мерки се отразиха негативно на някои от дейностите на корпорацията, тъй като беше блокиран достъпът ѝ до технологии и части, необходими за нейната изследователска, развойна и производствена дейност.

В съобщението, изпратено от Кън Ху до служителите на компанията, се казва, че бизнесът на Huawei със смартфони и други електронни устройства се развива по-добре от очакваното през 2023 г.

През август китайската компания пусна на пазара нова серия от смартфони - Mate60. Смята се, че в тях са вградени чипове, които са разработени и произведени в Китай.

През октомври доставките на смартфони, произведени от Huawei, се увеличиха с 83 на сто на годишна база (спрямо октомври 2022 г.).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 29.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още