IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei подсказва деликатно, че подготвя нов смартфон от висок клас

Потребителите в Китай могат да се регистрират, за да получат информация за новия модел

18:22 | 12.04.24 г.
Снимка: Andrea Verdelli/Bloomberg
Снимка: Andrea Verdelli/Bloomberg

Китайският технологичен гигант Huawei е започнал да позволява на клиентите на вътрешния си пазар да регистрират своя интерес към предстоящ модел смартфон, който все още не е представен, подклаждайки очакването, че най-новата версия на неговите висок клас устройства от серията P е напът, предава Ройтерс.

Компанията се върна обратно към премиум сегмента на пазара миналата година със серията Mate 60 – премиера, отбелязана от китайските медии като триумф над американските санкции срещу фирмата. Премиерата също така беше сочена и като причина за спада на продажбите на Apple в Китай.

През последните месеци се засилват спекулациите, че Huawei скоро ще пусне P70, който се очаква, подобно на Mate 60, да съдържа усъвършенстван чип, произведен в Китай.

P серията на Huawei има много добри камери и е известна със своя елегантен дизайн, докато серията Mate, която също е от висок клас, набляга на производителността и бизнес функциите.

В четвъртък, когато беше обявен нов лаптоп, компанията не спомена смартфоните, разочаровайки феновете си, които се оплакаха от това онлайн. Но в петък проверки, направени от Ройтерс в три магазина на Huawei в Пекин, са установили, че заинтересованите купувачи могат да се регистрират, за да получат информация за смартфон, без да правят депозит.

Регистрираните клиенти ще бъдат своевременно известени за спецификациите на телефоните и цветовете на устройствата, посочват служителите в магазините.

Huawei е отказала да коментира.

Mate 60, представен по време на визитата на американския министър на търговията Джина Раймондо в Китай, нямаше никаква предварителна реклама, нито обявени спецификации.

„Huawei убива с един куршум два заека“, коментира Уил Уон, анализатор в IDC във връзка с тази тактика. Той посочва, че фирмата може да не популяризира толкова много моделите си, предвид обтегнатите отношения на Пекин и Вашингтон, докато поддържа мистерията и вълнението около своите премиери.

Huawei трябваше да забави производството на смартфоните Mate 60 заради производствени ограничения и необходимостта да се даде приоритет на производството на чипове с изкуствен интелект, казват източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 12.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още