IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Южна Корея купува изтребители на Lockheed Martin

Правителството се отказа от офертата на Boeing за 60 военни самолета

12:42 | 22.11.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Южна Корея купува изтребители на Lockheed Martin

Южна Корея ще купи стелт изтребители F-35 на Lockheed Martin, за да отговори на евентуални ракетни атаки на Корейската народно-демократична република.

Началникът на генералния щаб на Южна Корея се е срещнал с висши командири от армията, военноморския флот и военновъздушните сили, за да вземат окончателно решение за параметрите и броя на военните самолети, които да бъдат поръчани.

Страната планира да подпише споразумение за покупка на 40 изтребителя F-35 Block 3s през 2014 г. Те могат да носят две ракети въздух-земя и 2 – въздух-въздух.

Правителството на Южна Корея отстъпи заради засиления обществен натиск и се отказа от офертата на Boeing за 60 военни самолета.

Петото поколение F-35 вече е поръчано от САЩ и още седем държави, включително Япония и Израел.

Вижте още във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Internet
преди 10 години
Lockheed Martin F-35 Лайтнинг II - семейство перспективни, слабозабележими истребители-бомбардировачи пето поколение, разработени от американската корпорация Lockheed Martin Aeronautics Company. По мнението на много експерти обаче, самолетът не соответства по повечето си показатели на изискванията за истребител пето поколение и всъщност е истребител от поколението 4+(или 4++)заради невозможноста си да лети със сверхзвукова скорост без да исползва форсаж на двигателя си, заради ниската си тяговъоръженност, сравнително високата си ефективна отражателна способност и ниската живучест и маневренност. За разработката на този самолет до април 2011 г. са изразходвани над 56 миллиардов доллара.Ф-35 бе замислен като евтин заместник на Ф-16, 18 и на Хариер, който отстъпва на Ф-22 в много отношения, но ги компенсира с по-ниската си цена. Но това не става и според изчисленията, днес цената за всеки Ф-35 ще е почти толкова, колкото щеше да бъде цената и на Ф-22 ако бяха поръчани повече бройк
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Ех как бързо започнаха да се харчат.Много нуждаещи се и заплашени страни има по света.Страни като Иран и Северна Корея са много удобни за някои бизнеси, особено на ВПК, така че инвестори..., ИМА надежда за изплащане на лихвите и главниците по американския държавен дълг. Само погледнете цените на новите поколения въоръжения и ще се убедите в това.Струва ми се обаче, че и в нЕкои други региони трябват сериозни и лоши въоръжени до зъби диктатори, които да плашат съседите си с ядрено, биологично или химическо оръжие та да няма нито един регион в света без въПИЮщА нужда от ново поколение авиация и ПВО.Иначе може да се окаже, че налетите трилиони във ВПК са лоши и загубени инвестиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още