IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на електромобили в България са нараснали над 2 пъти през 2016 г.

Все повече логистични компании търсят решения с електрически превозни средства, твърдят от Индустриален клъстер „Електромобили“

11:01 | 17.01.17 г. 14
<p>
	<em>Илия Левков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria&nbsp;</em></p>

Илия Левков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

Темповете, с които електромобилите навлизат в България, са "невероятни". През 2016 г. продажбите са нараснали 2 до 3 пъти спрямо предходната година. Това обяви Илия Левков, председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер „Електромобили“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му бизнесът и общините са много активни в процеса по въвеждане на този вид автомобили, като все повече логистични и всякакъв вид обслужващи компании търсят решения с електрически превозни средства.

Левков коментира и действията на общините, като посочи, че те имат много сериозна роля в инфраструктурата, стимулите и регулациите. 

Малките парламенти биха могли да създадат регистър с възможни точки за инвестиции и изграждане на зарядна инфраструктура. За електромобили не се плащат синя и зелена зона, нито общински данъци. Искаме да мотивираме по-голяма част от общините да обслужват с електрически автомобили дейностите в парковете и градините, обясни още Левков.

Вижте целия разговор във видеото:


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
KPetkov
преди 7 години
То затова производството на ток от въглища се било увеличило. Защото продажбите на електромобили в България са нараснали над 2 пъти.Тия статии са готина пропаганда, в стил взехме каквото можахме, дайте да измислим нова залъгалка за простолюдието, да му вземем още пари. Като в Осло. Накараха хората да купуват преди 5-7 години дизели, защото видиш ли пър.дели по-малко СО2. Сега пък ще ги забранят и ще ги карат да си купуват бензинки, защото дизелите пър.дели пък много серни окиси. Ако бях на мястото на хората в Осло тея с акъла щях да ги изправя до стената и сто тояги на голо :) Веднъж дизел, веднъж без дизел, после с бензин, после без бензин. Сигурно скоро ще измислят друга глупост само и само да ни гепят паричките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
Императорът
преди 7 години
От 18 на 48 броя ли? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 1
ivanrog
преди 7 години
От 1 на 2-3 ли са се увеличили? В България има към 50-60 общо регистриране електромобила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още