IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт иска промяна в Закона за етажната собственост

Как да защитим правата си като собственик на апартамент, разкри Павел Миланов, председател на Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост

14:25 | 28.02.18 г. 1
Експерт иска промяна в Закона за етажната собственост

Има нужда от промяна в отношенията в етажната собственост. Има множество нарушения на правата на собствениците на апартаменти в жилищните блокове. Именно парирането им е целта на нашата организация. Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Павел Миланов, председател на Асоциацията за регулиране на отношенията в етажната собственост “Справедливост”.

Той е на мнение, че Законът за етажната собственост не е практически насочен, и обяви, че ще се търсят варианти за законодателна подкрепа за промяната му.  

Миланов даде и пример за конкретно нарушение – даден клиент смята, че е рекетиран, тъй като живее в блок с 12 апартамента, десет от които са заети, като собствениците на другите жилища правят постоянно и, според него, без причина ремонти.

Именно при такива случаи се намесват организации като председателстваната от Павел Миланов.

Как можем да си потърсим правата при подобен род нарушения? Може ли да се заведе дело от живущите срещу управителния съвет на етажната собственост? Каква ще е ролята на звената за съвети? Кой трябва да контролира спазването на предписания, свързани с решения на собствениците? За колко време се подготвя домоуправител? Вижте повече във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Веск
преди 6 години
Много интересно. Само това ни трябва. Те се убили у нас етаажните собственосто да правят ремонти - а сега ударете им едно забавяне с процедури. Не става така. Защитават очевидно мутраците, които перат пари и купуват апартаменти просто защото имат пари. Някъде може да прекаляват с ремонти ама то сигурно е 1 на 20-30 входа. Напротив - за другите 19 от 20 примерно се иска точно механизъм , който да води до нормална поддръжка на сградата - а такъв няма. Има масово празни апартаменти, ноеи и стари и то навсякъде. Има отказ от ползване на асансьор. Един покрив може да го правят всяка година - сега фирмите са тотални некадърници и наистина не могат да правят покриви например.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още