IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йонко Чуклев: Robinhood има големи шансове за успех в предстоящото IPO

Вероятно привлеченият капитал ще бъде използван за разширяване на операциите на компанията в САЩ, твърди финансовият анализатор

21:10 | 25.03.21 г.
Йонко Чуклев: Robinhood има големи шансове за успех в предстоящото IPO

Robinhood има големи шансове да постигне успех в предстоящото си IPO по две причини, които не са свързани с компанията. Първата е, че 2021 г. се очертава като годината на финтек IPO-тата, а втората е, че в момента на пазара всичко е хит. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансовият анализатор Йонко Чуклев.

„През 2021 г. Robinhood преживя един PR кошмар най-вече покрай сагата с Gamestop“, обясни гостът. По думите мукомпанията още не е изчистила имиджа си от този скандал. 

„Също така, когато подаде документите си за IPO, компанията го направи и по много потаен начин. Това говори, че не са изяснили ключови неща и сега публиката не знае доста важни детайли, включително формата на IPO-то. Знае се единствено, че борсата е Nasdaq, няма индикативна дата, няма цифри за оценката на компанията, но те постепенно ще бъдат дадени в идните месеци“.

Гостът коментира и решението на Robinhood да спре покупките на определени акции по време на манията на малките инвеститори.

„Трябва да имаме ясни правила кога един доставчик на такива услуги можа да си позволи да спре търговията и не дава ли това прекалено голямо поле за своеволие“, каза той.

Според Чуклев капиталът, който бъде привлечен чрез IPO-то ще бъде използван за разширяване на операциите на Robinhood в САЩ.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още