IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С нова инвестиция Equinix разширява достъпа до облачни оператори и нови пазари

Това е голяма стъпка и възможност големи играчи да влязат на пазара, каза Здравко Николов, изпълнителен директор в България

22:33 | 10.08.23 г.

Компанията за дигитална инфраструктура Equinix обяви, че пуска в експлоатация и втория етап от втория си център за данни в България. Разширението е на стойност 12 млн. долара. По думите на Здравко Николов, изпълнителен директор на Equinix в България, за българския пазар това е голяма стъпка и възможност големи играчи да влязат на пазара.

"Има необходимост от такива съоръжения особено в развиващите се държави в Европа", каза Николов в предаването ''Бизнес старт'' по Bloomberg TV Bulgaria.

Събеседникът посочи, че необходимостта от такива изчислителни центрове нараства, защото все повече хора искат да ползват само една услуга и да се стараят по-малко за техническите детайли около нея.

''България е едновременно и предизвикателна, и привлекателна за технологичните компании. Тя привлича с това, че за много дълъг период от време практически не регулираше някои от отраслите, което доведе до сравнително висока свобода. Другото е, че исторически благодарение на решения, правени в миналото, България разполагаше със силни училища, с голяма индустрия в областта на информационните технологии, която след разпада на социализма в огромна част от случаите остана'', каза събеседникът.

"Най-голяма полза от услугите на Equinix ще имат българските компании, търсещи достъп до облачни оператори и нови пазари", посочи още изпълнителният директор на компанията за България.

Equinix твърди, че по този начин затвърждава позициите си на българския пазар, както и в региона, а задачата ѝ е да помага на организациите да преминават през своята дигитална трансформация, като се свързват по-лесно с партньори, навлизат в облака и получават достъп до пазари по света.

На този етап Equinix управлява 248 центъра за данни в 71 града в 32 държави на 6 континента. Клиентите, които тя обслужва, най-често са от финтех сектора, фармацевтичния сектор, автомобилната индустрия, създатели на медийно съдържание и други.

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 10.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още