IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите подкрепят икономиите

Почти седем от десет българи са убедени, че държавата трябва да простира харчовете си според чергата

15:50 | 02.10.13 г. 1
Българите подкрепят икономиите

Българите подкрепят политиката на икономии, сочат резултатите от проучване на Gallup.

Повече от половината от от гражданите на Европейския съюз смятат, че провежданите мерки за възстановяване на държавните финанси не работят, едва 5 на сто са на обратното мнение, а 34 процента смятат, че на мерките им трябва време, за да постигнат успех.

Същевременно у нас 61% от запитаните са убедени, че бюджетните ограничения и строгата фискална дисциплина работят, но изискват време, 6% са твърдо убедени в правилността на мерките за финансови ограничения, докато 28% категорично ги отхвърлят, съобщава телевизия Bulgaria on AIR.

През август премиерът Пламен Орешарски изрази учудване, че актуализацията на бюджета и отпускането на разходите вливат нови сили на протестите, и коментира, че вероятно сме единствената страна в света, където има недоволство срещу "отпускането на коланите".

Изследването обаче потвърждава, че почти седем от десет българи наистина са убедени, че държавата трябва да простира харчовете си според чергата, дори с цената на икономии.

Вижте още в репортажа на Bulgaria on AIR

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
Парен каша духа му се вика. Българите знаят че... не са гърци. Тръгнат ли към дъното, никой няма да влива милиарди, няма да има спасителни траншове, а братята Европейци от Британия, Франция, Холандия най-вече ще гледат доволно и ще викат "*** под-човеци, да не ни цапате Европата"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още