IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават проучванията за петрол и газ в блок "Провадия"

"Овергаз" съобщава за потенциал в блока и иска да направи търсещ сондаж

16:01 | 01.06.16 г.
Продължават проучванията за петрол и газ в блок "Провадия"

Проучванията за петрол и природен газ в блок „Провадия“ ще бъдат удължени с 426 дни. Решението за това е взето по време на днешното заседание на Министерския съвет, съобщават от правителствената пресслужба.

Блокът е разположен на територията на Североизточна България – в областите Варна, Шумен, Търговище и Разград. Проучванията се извършват от газовата компания „Овергаз Инк“.

От Министерския съвет посочват, че компанията преценява, че в площта има потенциал и това е причината да бъде искан и допълнителният срок за проучванията. В този период трябва да бъде направено допълнително изследване чрез търсещ сондаж, става ясно още от съобщението.

С отделно решение на правителството се дава 3-годишно разрешение за проучване за неметални полезни изкопаеми – индустриални минерали, в площта „Балабан – 3“ за пловдивското дружество „Ен Пи Джи Реформ“. За срока ще бъдат инвестирани повече от 39 хил. лева в проучвателните дейности.

Прекратен е и договор за добив на варовици от находището „Гложене“ в община Тетевен. Концесионерът не е изпълнявал своите договорни задължения, допълват от Министерския съвет. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още