IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалното министерство прави информационен център за гражданите

Близо 2 млн. лв. са инвестирани при изпълнението на проекта

16:56 | 11.07.12 г.
Социалното министерство прави информационен център за гражданите

От днес всеки може да използва новия телефонен център към Министерството на труда и социалната политика, който ще дава навременна информация по всякакви теми от трудовия пазар и ще консултира гражданите в областта на законодателството.

Кол центърът бе открит официално днес от социалния министър Тотю Младенов. Телефонният център е по проект "Подобряване качеството на услугите в системата на Министерството на труда и социалната политика" по програма "Развитие на човешките ресурси". Стойността на проекта възлиза на близо 2 млн. лв.

Чрез центъра хората ще бъдат запознавани с програмите за заетост и ще могат да подават жалби при нарушения на правата им.

Най-голям интерес досега хората проявяват към програмите за заетост на младежите до 29-годишна възраст, финансирани по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

В кол центъра, който работи пилотно от февруари тази година, са заети 25 консултанта, които дават информация всеки ден във времето от 8 до 20 часа. В останалата част от денонощието сигналите на гражданите се записват и се обработват на сутринта.

В рамките на работното време операторите успяват да обработят до 300 обаждания, които се регистрират в специална система. При първо обаждане гражданите получават уникален номер, чрез който могат да получават информация по техния казус. Ако е необходимо, операторите могат да направят и конферентна връзка с експерти от министерството.

Телефонът за връзка с централата е  0800 88 001.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още