IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само една оферта на ниво от 2,33 лв. за правата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ

Офертата, с която бяха изкупени всички предложени права, е въведена от клиент на ИП Елана Трейдинг при цена 2,33 лв. за брой

11:40 | 02.04.07 г.
Само една оферта на ниво от 2,33 лв. за правата на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ

Само една оферта бе въведена на днешния аукцион за продажбата на 150 000 права от първоначалното увеличение на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ. Според законовите разпоредби, първоначалното увеличение се извършва чрез предлагане на правата на смесен закрит аукцион.

Офертата, с която бяха изкупени всички предложени права, е въведена от клиент на ИП Елана Трейдинг при цена 2,33 лв. за брой. Това бе най-слабият търг за права на дружество със специална инвестиционна цел при първоначално увеличение на капитала, тъй като на аукционите досега е имало десетки оферти.

Пълдин Лайън Груп АДСИЦ планира да увеличи капитала си, който в момента е 500 хил. лв., със 150 хил. лв. до 650 хил. лв., чрез издаване на 150 хил. акции с номинал от 1 лв. За целта ще бъдат издадени 150 хил. права с присвоен борсов код на първичен пазар R1PLG, а на вторичен – R2PLG. Крайната дат аза търговия с правата е 13 април, а акции от увеличението ще могат да се записват до 10 май включително.

Учредители на дружеството са Марин Маринов, притежаващ 70% от капитала, и Елана високодоходен фонд АД с 30%. Дружеството ще се управлява от съвет на директорите в състав: Марин Маринов - председател, Надя Събева - зам.-председател и изпълнителен директор, Борислав Георгиев - член на СД.

Сред инвестиционните намерения на дружеството са покупка на земя в земеделски райони, закупуване на поземлени имоти в близост до урбанизирани райони и закупуване на завършена бизнес сграда.

През миналата седмица се продадоха права на Хюндай Пропърти АДСИЦ в първия ден от търга, за които имаше 18 оферти.

На 26 февруари се проведе търг за права на Ексклузив Пропърти АДСИЦ, при който имаше 50 оферти купува в първия ден от търга.

Свързани компании:

Пълдин Пропъртис Инвест АДСИЦ(PLG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още