IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наложиха обезпечение на имущество на Ковачки за 143 млн. лв.

Съдебното решение е по искане на комисията „Кушлев“ по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата

11:30 | 24.09.09 г.
Наложиха обезпечение на имущество на Ковачки за 143 млн. лв.

Софийски градски съд уважи искане на комисията "Кушлев" по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност от лицето Христо Ковачки. Общата стойност на обезпеченото имущество е в размер на 143 411 811,44 лв. Това съобщиха от комисията.

Проверката по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Христо Ковачки започна след образуване на досъдебно производство и привличането на Ковачки в качеството на обвиняем за неплатени данъци.

Според комисията са налице достатъчно доказателства, от които е видно, че има съществена разлика между декларираните приходи и разходи на ответника.

От 1 януари 1994 г. до 31 декември 2008 г. Ковачки е имал доходи в размер на 2 188 546, 85 лв., като съвкупността от придобитото имущество - недвижими имоти, коли, дялове и акции в търговски дружества, дълготрайни материални активи, възлиза на обща стойност 143 411 811,44 лв.

Искането на комисията касае дворно място с площ от 1012 кв. м в местността "вилна зона Симеоново - север", двуетажна жилищна сграда, изградена върху парцела, поземлен имот в местността "НПЗ Орион и съседни жилищни територии", седем парцела с обща площ от 9,997 дка в землището на с. Врачеш, местност "Медвен", 12 парцела с обща площ от 18,722 дка в землището на гр. Ботевград, дружествени дялове в редица фирми, акции, девет леки автомобила (три джипа "Чероки", три ауди-та и три фолксваген-а), пет товарни автомобила.

Комисията иска и запор на всички банкови сметки на Ковачки и семейството му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още