IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром" продължава доставките за Европа през Украйна в обичайния обем

В неделя руската компания доставя 109,6 млн. куб. м в съответствие с заявките на европейските потребители

12:51 | 13.03.22 г. 25
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

"Газпром" продължава да доставя руски газ за Европа през територията на Украйна в обичайния обем, каза пред репортери официалният представител на холдинга Сергей Куприянов, цитиран от ТАСС.

"Газпром" доставя руски газ за транзит през територията на Украйна в редовен режим, в съответствие с заявките на европейските потребители - 109,6 млн. куб. метра на 13 март“, каза той.

Този обем съответства на доставките по дългосрочни договори за транзит на газ през Украйна (около 109,5 млн. куб. метра на ден).

В събота, 12 март, заявките са възлизали на 109,5 млн. куб. метра.

Като цяло Европа напоследък увеличи изтеглянето на газ от хранилищата и значително увеличи покупките на газ от Русия на фона на покачващите се спот цени поради студеното време, липсата на вятър и влошаването на ситуацията в Украйна, отбелязва ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и политика виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
"...значително увеличи покупките на газ от Русия на фона на покачващите се спот цени поради студеното време, липсата на вятър ..." ... инак пропагандата да си лае мантри за стадото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Alex Silver
преди 2 години
Съгласно Договора за транзитиране на газ, при обявяване на война от коя да е от страните, транзитът авточатично се преустановява. Да сте чули някой да е обявявал война. А защо е така? Защото лицемерна Европа без газовите доставки е пред пълна катастрофа. Каквото и да фъфлят тук Наемниците на Злото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още