IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отстъпката от 0,25 лв. за литър гориво се удължава до края на годината

Правителството отпусна още 38 млн. лв. за продължаване на мярката за физически лица

15:40 | 23.11.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2022 г. в размер на 38 млн. лева за удължаване на мярката на правителството за 0,25 лв. компенсация за литър гориво при зареждане на бензиностанция.

С допълнителните средства ще бъде осигурена непрекъсваемост на изпълнението на програмата за изплащане на компенсациите на физическите лица, крайни потребители на моторни горива, по мярката, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. администрирането на компенсацията се извършва от Националната агенция за приходите в срок до 31 декември 2022 г. включително.

Мярката на правителството за 0,25 лв. компенсация за литър гориво беше въведена като антикризисната през юли тази година. При зареждане на бензин А95 или дизел до 50 литра се получава отстъпка от 0,25 лв. за литър. Отстъпката ще се начислява само при зареждане на гориво с най-ниска цена на бензиностанцията и при зареждане на стандартен резервоар, не и на странични резервоари или допълнителни съдове. Автомобилът трябва да е собственост или да се ползва от физическо лице.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 23.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още