IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин: Съществуването на руския народ е под заплаха при разпад на Русия

Западът има за цел да ликвидира Руската федерация, смята руският президент

13:18 | 26.02.23 г. 15
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

При разпад на Руската федерация съществуването на много народи в нея, включително и руската нация, смята президентът на страната Владимир Путин. В интервю за "Россия - 1" той предупреди, че при разпад на страната ще има "московци", "уралци" и т.н. народи, пише ТАСС.

В Русия наративът е, че Западът желае унищожението на Русия, затова и Москва нападна Украйна - в опит да се защити от западните атаки. Според Путин тези планове са "написани на хартия", но досега Москва не е искала да говори за това, за да запази партньорството си със Запада.

Западът може да приеме Русия в "семейството на цивилизованите народи" само на части, смята още руският президент.

Владимир Путин коментира още в интервюто си, че светът трябва да бъде променен и новият ред да не бъде изграден в интерес на една държава, визирайки САЩ. Той е категоричен, че Москва се бори за "многополюсен свят, за уважение към всеки и спазване на интересите на всеки".

Руският държавен глава смята, че доставяйки оръжие за Украйна, НАТО става "съучастник" на Киев и страна в конфликта, защото украинците не плащат за доставките на оръжието.

"Те доставят на Украйна оръжия за десетки милиарди долари. И това е участие в известен смисъл. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това", обясни Путин.

Руската федерация трябва да вземе предвид ядрения арсенал на всички членове на НАТО, не само на САЩ, тъй като Алиансът опитва стратегическото поражение на страната, каза руският президент. Това означава, че Москва ще се съобрази с арсенала на Франция и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 26.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

14
rate up comment 9 rate down comment 3
stefanvukov
преди 1 година
Прав е. Ще настане разпад на империята. Горбачов оадти да яде. Путин ги закопа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 4
khao
преди 1 година
няма... и теб ще те надживеят, а срещу разпада на РФ, историята за запомни твоето име!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 24 rate down comment 6
evlogi
преди 1 година
Под заплаха е съществуването на Владимир Путин, не на руския народ.Той е преживял сума ти олиг,офрени, ще надживее и този...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 4
Импeраторът
преди 1 година
До: zelka007 на изток републиките има кой да ги управлява :-) даже той и сега си ги управлява на практика :-) туко виж се фокусира на север и изток вместо тази скала Тайван
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 3
zelka007
преди 1 година
До: xapoznai... кога да прецакат зaмунда също се събраха доста хора ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 23 rate down comment 5
zelka007
преди 1 година
интересен въпрос , как биха съществували московците без да източват ресурси от республиките ... също интересен въпрос , как биха съществували республиките без централизираното разпределение и отчисление в кремля ... явно много хора започват да си задават тези въпроси и да търсят отговори . затова е и това дърдорене за разкъсване на федерацията ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 3
baybay11
преди 1 година
До: xapoznai ''....Колко мислиш, че са протестиращите на политически протести у нас като %? ...'' Аполитичен човек съм, хетеро жена, но ако България започне военна агресия, ще протестирам до дупка въпреки евертуалните последици за мен. Също така, животът на съпругът ми не струва едно носено кожено палто от норка и една бяла лада. За мен този живот Е ВСИЧКО и няма сила, която да не ми позволи да го опазя. Никоя държава в света не е нападала руССия, че мъжете им да отиват пушечно месо в Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 2
xapoznai
преди 1 година
Ако следиш социологическите проучвания за войната ще видиш, че огромната част от населението я подкрепя. И каква демокрация може да има без свобода на словото? Колко мислиш, че са протестиращите на политически протести у нас като %? Единствено протестите срещу лошото качество на живот събират големи групи хора, а примерно у нас кога имаше такива - 2009г след като безработицата стигна 20%. От тогава до днес я се съберат 20000 човека я не! И то половината всъщност са там като придружители.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 24 rate down comment 3
baybay11
преди 1 година
До: xapoznai Ами нали са много велики, а- нали имали демокрация... Нищо не оправдава руССката страхливост. Ако бяха излезнали 20 милиона руССнаци на улиците и площадите и да протестират срещу войната и срещу обявяване на България за вражеска за руССия държава, има ли в руССия толкова затвори, които да ги поберат, а... А те ПРИЕМАТ за ПРАВИЛНА войната, СЪГЛАСНИ са с воденето й, ИСКАТ насила да анексират Украйна, не протестират за България, а после- ама ние сме ви приятели....Не- НЕ СА такива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 17 rate down comment 5
xapoznai
преди 1 година
До: baybay11И как по-точно да протестираш? Имаш право да го направиш един път, а пък точно в момента всеки недоволен е специален кандидат за герой на фронта... Има недостиг на герои, та протестите не са от най-перспективните форми на несъгласие... Единствения начин на протест е да си биеш камшика ако от теб става нещо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още