IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Васил Терзиев: София ще стане европейски град, няма да има квартали "втора ръка"

Продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци, каза кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София"

20:53 | 29.10.23 г.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци, каза в първия си коментар сред местния вот кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев.

„Искам да благодаря на всички софиянци, които излязоха да гласуват. Благодаря им, че гласуваха за една по-различна София, за която мечтаем - да стане европейски град, където няма хора и квартали втора ръка. Благодаря на партиите и организациите, които застанаха зад моята кандидатура“, каза той.

Васил Терзиев благодари на своя екип, който по думите му е изнесъл кампанията на коалицията, която застана зад кандидатурата му.

Водачът на листата на ПП-ДБ-Спаси София - Борис Бонев, също благодари за получената подкрепа, за да успеят да сформират мнозинство в Общинския съвет. "София от днес не е същата, София отваря нова страница в своята история. Тя ще бъде много по-успешна и адекватна. Направихме страхотен резултат", заяви той.

Ваня Григорова: Търсим подкрепа от всички, които припознават нашите каузи

Благодаря на гражданите, които повярваха на идеите ни и ни подкрепиха, каза Ваня Григорова (БСП за България, Левицата) в първия си коментар след местния вот.

Тя подчерта, че в кампанията си са поставили проблемите на малкия човек, на работещите хора, които по думите й вече са незаобиколим фактор.

„Имаме волята да продължим докрай и ще го напривим“, каза Григорова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

„Търсим подкрепа от всички партии, коалиции, НПО и хора, които припознават нашите каузи, които смятат, че малкия човек не е малък, а е в центъра на политиките на Столична община“, каза Григорова на въпрос от кого ще търси подкрепа за втория тур.

Накарахме хората да повярват в една друга София, а в момента в който повярваме, вече сме свършили по-голямата част от работата, каза още Григорова.

Според първите резултатите Ваня Григорова остава втора след претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев и ще отиде на балотаж.

След първия тур на изборите в София Васил Терзиев има сериозна преднина пред втория и третия - Ваня Григорова и Антон Хекимян. 

Кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев води в надпреварата за кмет на София със значителна преднина и 38,8% от гласовете на избирателите, показаха данните от екзитпол на социологическата агенция "Галъп" към 20 часа.

Следва го Ваня Григорова (БСП за България, Левицата и други) с 19,0 на сто от гласовете. Номинираният от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян е на трето място със 16,9% от гласувалите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 29.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още