IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Младост-4" стана петият район в София с автоматизирана система за сметосъбиране

99 контейнера с увеличен обем ще заменят старите съдове за битови отпадъци в квартала

21:07 | 25.08.23 г.
Снимка: Столична община
Снимка: Столична община

Район "Младост" става петият от столичните райони, в които старите контейнери са подменени с нова автоматизирана система. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място на поставянето на новите контейнери заедно със заместник-кмета по екология Десислава Билева.

Автоматизираната система за сметосъбиране и сметоизвозване е въведена до момента в районите „Искър“, „Връбница“ и „Студентски“, а през юли започна разполагането на контейнерите от новия вид и в район „Възраждане“. От няколко дни започна въвеждането на новите контейнери и в район „Младост“ - ж.к. „Младост-4“.

По график се разполагат общо 99 контейнера в комплекса, които ще заменят използваните досега над 280 броя съдове за битови отпадъци. Новите контейнери заемат по-малко място, имат увеличен обем - вместо 1100 те са над 3700 л.

Чрез новата система изпълнението на дейностите по събиране и транспортиране на отпадъците е изцяло автоматизирано и се извършва чрез специални превозни средства с монтирано краново устройство.

Контейнерите са оборудвани с механизъм за крачно отваряне и са лесни за използване. Затварящият механизъм не позволява разпиляване. Новите контейнери са с фабрично положено антикорозионно покритие, устойчиво на атмосферни влияния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 25.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

Финанси виж още