IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова платформа скъсява пътя на продуктите от производители до ресторанти

Стремим да улесним поръчването и за двете страни, обясниха съоснователите на FoxCrop

19:27 | 04.11.22 г.

Платформата FoxCrop свързва производители, търговци и ресторанти, като така решава проблема по снабдяване със свежа продукция.

„Ако на някого му свърши даден продукт от определен производител, може да влезе в FoxCrop, да види подобни продукти от подобни производители на подобни цени, веднага да избере алтернатива и по най-бързия начин да се снабди с нещо, което му трябва или може да се снабди с наличности, за които не е предполагал, че може да има като продукти в Българи“, разказаха Димитър Димитров и Стефан Желязков, съоснователи на FoxCrop, в предаването „Бизнес старт” Bloomberg TV Bulgaria.

„Има продукти, които не могат да намерят и да достигнат до тях, макар да ги има в изобилие на българския пазар. Подобни проблеми с достигане до клиентите имат и производителите. Ние се стремим да улесним поръчването и за двете страни – максимум с няколко клика, а всичко, което сме изградили, е на база обратна връзка“, обясниха гостите.

Пазарът, който таргетираме в България, се състои от около 22 хил. ресторанта, колкото е броят на регистрираните заведения в България, които могат да предлагат храна. От отсрещната страна има регистрирани около 130 хил. производители и фермери. „Размерът на пазара в България не е малък, но нашата цел е да представим платформата и на Балканите, както и във всички източноевропейски държави”, посочиха те.

„Възнамеряваме до една година да сме навлезли на пазара в Гърция, а главната ни цел е да навлезем стабилно в един мащабен пазар като Истанбул“, уточниха събеседниците.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 04.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още