IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенов: Учебният процес няма да се прекъсва заради пандемията

Няма недостиг на учители, смята служебният министър на образованието

13:27 | 11.09.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС/МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Снимка: БГНЕС/МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане, а така трябва и да продължи. От огромно значение за образователния процес е присъствената форма на обучение. Такова мнение изрази пред БНР служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов, като уточни, че с Министерството на здравеопазването са приели общо решение да "не се прекъсва цялостният учебен процес заради Covid-19 ситуацията", пише БГНЕС.

"Когато в една паралелка има заболели деца, едва тогава може да се стигне до образование в електронна среда на самата паралелка, а не на цялото училище", добави министърът.

Той съобщи, че в 2347 училища и 1799 детски градини ще започне учебната година, подготвени са всички материали, които безвъзмездно трябва да се предоставят на учениците.

"Училищата разполагат със значително количество техника - компютри, електронни дъски и т.н., няма недостиг. Много е важно да се продължи дейността по механизма на обхват на учениците, да се полагат всички грижи, за да могат всички деца да бъдат включени. В момента са сформирани 1222 екипа за обхват, в които участват 18 244 души", подчерта служебният образователен министър.

По думите му няма недостиг на учители, обявените свободни места в регионалните управления на образованието трябва да са взети до 15 септември.

"Сега в 448 училища и детски градини се търсят учители и персонал. Става въпрос понякога и за движение на учители от едно място на друго. По някои предмети има недостатъчно учители - математика, чужди езици и информационни технологии", разясни Пенов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 1 година
Тия каква пандемия ги гони още!? Цял свят гръмна, що за измама е всичко, включително колко опасни са експерименталните отрови.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още