IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп отвърна на удара – определи Джо Байдън като „враг на държавата“

Според 43-ия президент на САЩ настоящият държавен глава използва ФБР като оръжие срещу самия него

11:55 | 04.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Michelle Gustafson/Bloomberg
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Michelle Gustafson/Bloomberg

Бившият, 43-и президент на САЩ Доналд Тръмп нарече действащият американски държавен глава Джо Байдън „враг на държавата“. По този начин магнатът отвръща на коментарите на Байдън, който в петък заяви, че Тръмп и неговите политически съюзници са заплаха за американската демокрация, съобщава France24.

В своята първа обществена изява от 8 август ,когато беше извършен обиск на неговото имение във Флорида. Тръмп заяви, че тази акция е „пародия на справедливостта“ и предупреди, че ще доведе до „отрицателна реакция, каквато никой никога не е виждал“.

Той обвини Байдън, че използва Федералното бюро за разследване (ФБР) като оръжие срещу самия него. 

„Не може да има по-ярък пример за реалните заплахи относно свободата на американците от това, което се случи само преди няколко седмици, когато станахме свидетели на една от най-шокиращите злоупотреби с властна който и да било администрация в американската история“, заяви Тръмп по време на предизборен митинг в Пенсилвания.

На събитието той обсипа с критики ФБР, като засегна и теми, свързани с президентските избори през 2020 г., за които твърди, че са му били „откраднати“.

Митингът под надслов "Спасете Америка" е част от предизборната кампания за изборите за Конгрес през ноември, при които Демократическата партия може да изгуби контрол и върху Сената, и върху Долната камара на представителите.

Бившият президент каза пред поддръжниците си, че по време на неговото управление САЩ са имали "най-голямата икономика", докато сега страната преживява "най-голямото увеличение на данъците в историята".

Той отбеляза, че програмата Green New Deal  означава вземане на парите на данъкоплатците за "унищожаване на страната".

"Щяхме да сме два пъти по-големи от Русия и Саудитска Арабия взети заедно, а сега сме просяци“, заключи Тръмп.

Тръмп определи като "страхотни" отношенията си с руския президент Владимир Путин по време на неговото президентство. Той каза още, че в този период отношенията на САЩ с Русия са помогнали на търговията и производителите и добави, че войната в Украйна и кризата с Тайван никога не биха се случили, ако той беше останал президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още