IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Nutella е привлякъл частен дълг за 1 млрд. долара

Целта е частично рефинансиране на дълга на компанията

15:39 | 06.06.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Италианският производител на захарни изделия Ferrero е привлякъл частен дълг с висок инвестиционен рейтинг, равняващ се на 1 млрд. долара, за да рефинансира част от банковите си заеми, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Производителят на популярни марки, например течния шоколад Nutella и бонбоните Ferrero Rocher, ще използва средствата, за да рефинансира част от дълга за 2 млрд. евро, които зае от кредитори за придобиването на американския бизнес за сладоледи Wells Enterprises в края на миналата година, казват източниците, поискали анонимност заради конфиденциалност на информацията.

Bank of America и BNP Paribas са уредили сделката за Ferrero. Трансакцията е разделена на дълг, деноминиран в евро и долари и с матуритет между 7 и 12 години.

От Ferrero, Bank of America и BNP Paribas са отказали коментар.

Частното пласиране на дълг с висок рейтинг позволява на компании с висок рейтинг да привличат директно инвеститори, заобикаляйки публичните кредитни пазари, където волатилността е по-голяма заради централните банки, които повишават лихвените проценти, за да укротят инфлацията.

Редица кредитополучатели навлязоха на пазара през последната година, включително Thames Water Utilities, London School of Economics в Обединеното кралство и Permira Holdings.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 06.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още