IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имение на остров Палм Джумейра постави нов ценови рекорд в Дубай

Сегментът на луксозните имоти в емирството регистрира силна година

10:40 | 03.10.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Имение, построено на остров Палм Джумейра в Дубай, стана най-скъпият дом, продаден в емирството от Персийския залив. Това е поредният имотен рекорд в момент, когато продажбите на луксозни имоти в града нарастват, предава Bloomberg.

Вилата, наречена Casa Del Sole, беше продадена за 302,5 млн. дирхама (82,4 млн. долара). Продажбата е станала през юли, съобщава строителната компания Alpago Properties. Тя отказа да назове купувача, тъй като става дума за лична информация. Имението е било купено без ипотечен кредит, сочат документи, видени от Bloomberg.

Имението е построено на изкуствения остров Палм Джумейра и се намира в район, наричан Редицата на милиардерите. Компанията на индийския магнат Мукеш Амбани постави предишния рекорд, след като купи вила с десет спални за 80 млн. долара за най-малкия му син на острова, съобщиха запознати източници през август.

Цените на имотите растат в Дубай от миналата година насам, след като доброто управление на пандемията от правителството и либералните му визови политики привличат все повече чужденци. Особено луксозният сегмент от пазара се възползва от новите правителствени политики като дългосрочните „златни визи“. „Построихме шест вили и сме продали почти всички“, коментира Мурат Айлдиз, основател и президент на Alpago Group.

Casa Del Sole, която все още е частично в строеж, ще бъде завършена в началото на 2023 г. и ще има осем спални и 18 бани. Сред удобствата са спортна зала, кино, зала за боулинг, джакузи и подземен паркинг, в който могат да се поберат 15 автомобила. Това е една от шестте вили, построени от Alpago на Палм Джумейра. Най-евтината беше продадена за 128 млн. дирхама, съобщава компанията.

Продажбите на жилища на цена от 100 млн. дирхама и нагоре нараснаха тази година с 12 сделки спрямо 5 през 2021 г., съобщава Пратюша Гурапу, ръководител на изследванията в консултантската компания Core.

„Годината е много силна за сделките с луксозни имоти като цяло. Ако погледнете трансакциите на цена над 10 млн. дирхама и над 20 млн. дирхама, почти всички размери домове регистрират ръст на продажбите“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 03.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още