IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото увеличение на капитала на ФПП чрез варантите ще бъде в периода 14-18 ноември

За участие в процедурата варанти могат да се придобиват до 9 ноември

15:46 | 02.11.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Притежателите на варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ ще могат да ги упражнят в периода 14-18 ноември. Това става ясно от съобщения на дружеството и на БФБ-София, публикувани на сайта на борсата.

Право да участват в увеличението на капитала на дружеството, като упражнят правата по варантите, имат лицата, придобили варанти най-късно до 9 ноември.

Последната дата за сключване на сделки с варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, като упражни правата по варантите, е 7 ноември, допълват от оператора.

Увеличението на капитала се обслужва от „Фоукал Пойнт Инвестмънтс“ АД.

Притежателите на варанти, които искат да ги упражнят, трябва да подадат писмена заявка до инвестиционния посредник за записване на акции.

Подписката ще се счита за успешна независимо от броя на записаните акции.

Притежателите на варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ за втори път тази година ще имат възможност да ги упражнят, за да увеличат капитала на компанията. Със средствата дружеството ще прави нови инвестиции.

Общият брой неупражнени варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ е 83 090 800. Всеки варант дава право за записване на 1 нова акция при цена за упражняване на варанта от 1 лев.

Дружеството издаде 98 090 800 варанта през лятото, като бързо след това бяха упражнени 15 млн. от тях и капиталът на компанията беше увеличен с 15 млн. лева.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 02.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още