IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Феърплей Интернешънъл“ е увеличило дела си във „ФеърПлей Пропъртис“ на 27,25%

Увеличението на капитала на АДСИЦ-а е вписано в Търговския регистър

11:23 | 07.12.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ
Снимка: ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

Основният акционер на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ - „Феърплей Интернешънъл“ АД, е увеличило дела си в дружеството със специална инвестиционна цел след увеличението на капитала на компанията чрез упражняването на варанти.

Делът на „Феърплей Интернешънъл“ АД в АДСИЦ-а нараства от 17,03% на 27,25%, съобщава публичното дружество чрез Бюлетин Investor.

„ФеърПлей Пропъртис“ съобщава също така, че увеличението на капитала вече е вписано в Търговския регистър. Капиталът се увеличава от 64 045 400 лева на 73 045 400 лева, разпределени в 73 045 400 броя обикновени, безналични, поименни акции, с право на глас и с номинална стойност от 1 лев всяка.

Междувременно Комисията за финансов надзор (КФН) също е вписала последващата емисия акции след упражняването на варантите в регистъра, който води, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Капиталът на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ беше увеличен с още 9 млн. лева след упражняването на 9 млн. варанта от общо 83 090 800.

Това е второто увеличение на капитала на „ФеърПлей Пропъртис“ чрез упражняване на варанти тази година. Дружеството издаде 98 090 800 варанта през лятото, като бързо след това бяха упражнени 15 млн. от тях и капиталът на компанията беше увеличен с 15 млн. лева.

Средствата ще бъдат използвани за нови инвестиции.

Основните активи на дружеството, които генерират приходи, са офис сгради в София, хотел „Св. Иван Рилски“ в Банско, вилното селище „Санта Марина“ край Созопол, почивна база в Черноморец, като в Банско и черноморските комплекси има и ваканционни апартаменти за продажба. Дружеството има и парцели в Сандански, София, Сапарева баня, Созопол и к.к. Паничище.

От офис сградите, които са отдадени, компанията генерира 3,4 млн. евро годишен приход.

Компанията отчита печалба в размер на 2,125 млн. лева към края на септември в сравнение със загуба за 582 хил. лева година по-рано. За деветмесечието компанията е реализирала продажби за 7,988 млн. лева в сравнение със 7,585 млн. лева година по-рано, или с малко над 5% повече на годишна база. Ръстът се определя изцяло от увеличението на приходите от продажба на услуги (т.е. наеми на офиси и от туризъм) до 4,765 млн. лева от 645 хил. лева година по-рано.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с почти 13%.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още