IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на "Мелифера" ще се състои на 15 декември

Дружеството ще предложи на инвеститорите 456 500 акции с емисионна стойност 4,4 лева

12:11 | 07.12.22 г.
Снимка: Мелифера АД
Снимка: Мелифера АД

Първичното публично предлагане на акции (IPO) на производителя на специализирани храни „Мелифера“ АД ще се проведе на 15 декември, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Дружеството ще предложи на инвеститорите 456 500 броя обикновени, поименни, безналични и свободно прехвърляеми акции, всяка една с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 4,4 лева.

В случай, че всички акции от увеличението на капитала бъдат записани, компанията ще набере малко над 2 млн. лева, а капиталът ѝ ще се увеличи до 1 100 000 броя акции. Всички акции ще бъдат допуснати за търговия на пазар BEAM, допълва се в съобщението.

Съветник и водещ мениджър по емисията ИП „Юг Маркет“ ЕАД.

Заплащането на пълната емисионна стойност на записаните акции следва да се извърши от инвеститорите едновременно с подаването на нареждането за записване до инвестиционните посредници.

Всеки инвеститор с класирани на аукциона поръчки ще получи акции от временната емисия, които след вписване на увеличението на капитала в Търговския регистър, съответно дерегистрацията ѝ, ще се преобразуват в равен брой от новоемитираните от дружеството акции съгласно процедурите на Централния депозитар.

„Мелифера“ АД произвежда енергийни храни от мед и суперхрани, подходящи за консумация преди, по време на и след интензивни спортни натоварвания.

Дружеството е преобразувано в АД през септември, след като друго дружество на тогавашния едноличен собственик на капитала Биляна Лаундс е участвало в увеличение на капитала с непарична вноска – офис в район „Слатина“, гр. София, вижда се от документи, публикувани по партидата на дружеството в Търговския регистър. Оценката на имота е 243 500 лева, с което капиталът на компанията е увеличен на 643 500 лева, разпределен в същия брой акции с номинал от 1 лев всяка.

Свързани компании:

Мелифера АД-София временна емисия акции(MEL1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още