IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Широкият борсов индекс S&P 500 прескочи границата от 5 хил. пункта за първи път

Силните отчети и поскъпването на технологичните акции стимулираха пазара през последните сесии

23:44 | 08.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Широкият показател на Wall Street S&P 500 завърши с малка промяна в четвъртък, след като за кратко надхвърли границата от 5 хил. пункта за първи път в историята си, пише CNBC.

S&P 500 се повиши с 0,06% и завърши сесията на ниво от 4997,91 пункта, след като прескочи 5 хил. пункта към края на сесията. Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones записа ръст от 48,97 пункта, или 0,13%, до 38 726,33 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite напредна с 0,24% до 15 793,71 пункта.

Това представяне на пазара „ като цяло е добро, но в перспектива това е още една спирачка за рязкото рали, което наблюдавахме“, каза Джей Уудс, главен глобален стратег във Freedom Capital Markets. „Мисля, че пазарът е изтощен, това рали е изморително.“

Силните отчети и продължаващото поскъпване на технологичните акции на компаниите с мега капитализация стимулираха пазара през последните сесии, но тясното лидерство е повод за безпокойство според някои инвеститори, които се опасяват, че това ще повлияе стабилността на ралито.

Майкъл Арон, главен инвестиционен стратег в State Street Global Advisors, смята, че това се дължи на силната несигурност, свързана с намаленията на лихвените проценти, тъй като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл и други централни банкери отхвърлиха залозите за намаление през март.

Акциите на Disney поскъпнаха с 11,5% , след като компанията надмина прогнозите с тримесечния си отчет и повиши прогнозите си. Цената на книжата на Arm се увеличи с 47,9%, заради по-високата печалба на компанията.

Доходността по 10-годишните държавни облигации се повиши до 4,15%. Този ход оказа известен натиск върху цената на акциите въпреки множеството силни отчети, които засилиха доверието на инвеститорите, че стабилната икономика може да продължи да стимулира корпоративните резултати и растежа.

Междувременно на петролния пазар фючърсите върху европейския сорт Брент поскъпнаха с 2,61 долара, или 3,3%, до 81,82 долара за барел. Цената на фючърсите върху американския West Texas Intermediate се повиши с 2,67 долара, или 3,61%, до 76,53 долара за барел.

На валутните пазари еврото поскъпна до 1,078 долара за брой. Стойността на британския паунд се понижи до 1,262 долара за брой.

Цената на златото се понижи с 0,16% до 2048,4 долара за тройунция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 08.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още