IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари са на червено след нова порция инфлационни данни

Сингапур и Малайзия публикуваха нови доклади за инфлацията, която се оказа над очакваното

13:00 | 25.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите пазари в Азиатско-Тихоокеанския регион завършиха сесията в понеделник преобладаващо на червено, докато инвеститорите продължаваха да наблюдават нови инфлационни данни, съобщава CNBC.

Сингапур и Малайзия публикуваха нови доклади за инфлацията, която се оказа над очакваното.

Австралийският индекс за потребителските цени се очаква в сряда, а данните за Токио в петък. Стойностите в японската столица се смятат за основен индикатор за тенденциите в цялата страна.

Хонконгският индекс Hang Seng изтри 0,2%, докато в континентален Китай CSI 300 отписа 0,5%, записвайки трета поредна серия на загуби.

В Япония показателят Nikkei 225 се раздели с 1,2% в понеделник, отстъпвайки от абсолютния си рекорд, достигнат в петък. От своя страна бенчмаркът Topix се сви с 1,3%.

Южнокорейският измерител Kospi пък отписа 0,4%, след като започна сесията с ръст и се доближи до двугодишни върхове, а Kosdaq напредна с 1,1%.

В Австралия индексът S&P/ASX 200 напредна с 0,5%, възстановявайки се от петъчните понижения и приближавайки се до нови ръстове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 25.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още