IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The Banker обяви "Банка ДСК" за най-добрата банка в България

Изданието оценява участниците в конкурса на база постижения, иновации и представяне през последните дванадесет месеца

16:15 | 01.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: The Banker
Илюстрация: The Banker

Престижното издание

обяви "Банка ДСК" за най-добрата банка в България за 2022 г. Банката получи високото отличие на база отлични резултати и иновативни проекти, стартирани още през 2021 г. Изданието оценява участниците в конкурса на база постижения, иновации и представяне през последните дванадесет месеца. 

Освен стандартните показатели като растеж, размер на печалбата, качество на активите и възвръщаемост на активите при избора на "Банка ДСК" за най-добра банка в България решаваща роля има способността ѝ да демонстрира най-доброто представяне спрямо конкурентите, както и умението ѝ да се модернизира и адаптира спрямо пазара и новите потребителски нагласи. 

Основен фокус на "Банка ДСК" през предходната година беше стратегическата програма за дигитализация на банката, която несъмнено успя да постигне амбициозната си цел – да предостави модерни и висококачествени дигитални продукти, с фокус върху клиентското изживяване.

Акцент в развитието на "Банка ДСК" през годината са подобрените възможности за онлайн кандидатстване за кредитни продукти – потребителски кредит, овърдрафт и кредитна карта, както и първият дигитален онбординг за бизнес клиенти – изцяло онлайн процес за регистрация на бизнес клиенти, без аналог на българския пазар.

Банката стартира и Multibanking – иновативна услуга, която позволява на клиентите да следят трансакциите по разплащателните си сметки в различни банки, както и да нареждат преводи от сметки, открити в други финансови институции, чрез мобилното банкиране DSK Smart.

Съвместно с дъщерното си дружество "ДСК Мобайл" през предходната година "Банка ДСК" въведе иновативно решение, което напълно трансформира услугата за закупуване на превозни документи в градския транспорт в София. Благодарение на платежната инфраструктура всяко пътуване в столичния градски транспорт вече може да се плати с безконтактна кредитна или дебитна карта, издадена от всяка банка или финтех компания в страната или чужбина.

В края на 2021 г. и през 2022 г. банката разви партньорството си с Mastercard и международната организация Conservation International по Програма Mastercard Wildlife Impact. Плод на това партньорство е дебитната карта DSK Mastercard Wildlife Impact, продукт, който намалява CO2 и подкрепя природата по научно потвърден начин. Картата е направена от рециклиран и рециклируем материал. С издаването ѝ България стана първият европейски пазар, който се включва в Програмата за опазване на биоразнообразието на планетата.

През 2022 г. "Банка ДСК" се фокусира върху клиентското изживяване и ефективността. Визията на "Банка ДСК" е да изгради съвършенство чрез комбиниране на мащабната дигитализация на клиентското изживяване с обновен оперативен модел.

Конкурсът „Банка на годината“ на британското банково и финансово издание The Banker е приет за стандарт в отличаване на най-добрите в индустрията в глобален план. Победителите в престижните награди се избират в резултат на стриктен подбор след осъществен от експертния екип на The Banker преглед на показателите и постиженията на селектираните финансови институции.

Последна актуализация: 16:19 | 01.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Финанси виж още