IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atomico: Криптосривът изчисти туристите от сектора

Приливът се отдръпна и тези с добрите бизнес модели оцеляха, коментира Едуард Купър, ръководител на криптоотдела към стартъпа Revolut

21:02 | 28.09.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Ирина Хайвас, партньор във фирмата за рисков капитал Atomico. Снимка: Bloomberg LP
Ирина Хайвас, партньор във фирмата за рисков капитал Atomico. Снимка: Bloomberg LP

Тазгодишният труден икономически кимат изчисти част от „туристите“ в криптосектора, оставяйки след себе си силен набор от компании. На това мнение поне е Ирина Хайвас, партньор във фирмата за рисков капитал Atomico.

„Не е лошо, че манията изчезна“, каза тя, по време на Bloomberg Technology Summit в Лондон. Според нея това означава, че хората зад криптокомпаниите са наясно с пазарните условия и „искат да построят нещо по-устойчиво, а не да спекулират“.

С нея е съгласен Едуард Купър, ръководител на криптоотдела към стартъпа Revolut. По думите му 2020 г. е била много успешна за събиране на печалба и еуфорична, като много криптокомпании са се появили, но без ясен бизнес модел.

„Тогава приливът се отдръпна и тези с добрите бизнес модели оцеляха и станаха по-силни“, допълни той.

Купър посочи още, че търгуваните обеми криптоактиви сред потребителите на Revolut са намалели, но броят на регистрирани потребители е много по-голям от началото на 2020 г. Според него това се дължи на факта, че хората разбират, че криптовалутите стават „мейнстрийм актив“.

Регулирането на криптоактивите е от полза за Revolut, тъй като това прави традиционния бизнес по-спокоен при работа с компанията, казва Купър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 28.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 1 година
Туристите бяха това, което поддържаше растежа. Лалето увяхна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още