IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nexo спира предлагането на лихвоносния си продукт EIP в САЩ от април

През декември стана ясно, че компанията планира постепенно излизане от пазара в САЩ

13:00 | 13.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптокомпанията Nexo съобщи, че ще спре предлагането на своя лихвоносен продукт Earn Interest Product (EIP) за САЩ. Мярката влиза в сила от 1 април, съобщава CoinDesk.

Решението на компанията става факт, след като тя трябваше да плати 22,5 млн. долара миналия месец в рамките на споразумение с американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) във връзка именно с EIP. Тогава от Nexo съобщиха, че спират предлагането на EIP в осем щата, както и привличането на нови клиенти на територията на САЩ.

Компанията също така обяви, че другото кредитно предлагане ще продължи да действа както обичайно и клиентите ще продължат да получават същата лихва, както по EIP, до 1 април.

През декември стана ясно, че Nexo планира постепенно излизане от пазара в САЩ. Мярката бе обявена, преди да бъде постигнато споразумението с американските регулатори.

През септември 2022 г. регулаторите от осем американски щата - Калифорния, Кентъки, Мериленд, Ню Йорк, Оклахома, Южна Каролина, Върмонт и Вашингтон - заявиха, че Nexo е предлагала акаунти с доходоносни лихви, без да регистрира инвестиционните продукти като ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 13.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още