IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г-20 ще обсъди предложение за криптовалутите на предстоящата лидерска среща

Доклад за криптовалутите от Международния валутен фонд и Борда за финансова стабилност на Г-20 е бил изпратен до участващите страни, съобщава източник

11:42 | 07.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Предложение на Международния валутен фонд (МВФ) и Борда за финансова стабилност на Г-20 (БФС) за криптовалутите ще бъде обсъдено по време на лидерската среща на държавите тази седмица в Ню Делхи. За това съобщават източници пред Ройтерс.

Доклад за криптовалутите от МВФ и БФС е бил изпратен до участващите страни, съобщава източникът, според когото Индия подготвя отделна бележка като председателстваща срещата страна, която включва обобщение на доклада.

През юли БФС публикува препоръки за фирми, които работят с криптоактиви, по съвет на Г-20. МВФ, от своя страна, ще прибави свои препоръки и ще издаде синтезиран доклад, за да помогне на Г-20 да въведе в обща рамка правилата.

Европейският съюз вече одобри първия всеобхватен набор от правила за пазарите на криптоактиви, но минималните стандарти на БФС са създадени да подпомагат юрисдикции, които искат да отидат по-далеч.

По-рано тази година от МВФ представиха план за действие в девет точки за това как страните трябва да боравят с криптоактиви, включващ и призив да не се дава на криптовалути като биткойне статут на законно платежно средство.

Пътят напред ще трябва да бъде приложен от МВФ и БФС за страните от Г-20, посочва източникът, според когото ще е необходимо създаването на стандартна структура, която да се занимава с прилагането на правилата, след като държавите се договорят по тях.

„Някъде трябва да има общ шаблон и този шаблон трябва да се състои от определени мерки, които са добре формулирани“, добави високопоставеният правителствен източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 07.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още