IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank ще съхранява криптовалута за институционалните си клиенти

Кредиторът ще си партнира с швейцарската криптофирма Taurus за предоставяне на услуги по управление на криптовалути и токенизирани активи

11:14 | 15.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Германският банков гигант Deutsche Bank ще си партнира с швейцарската криптофирма Taurus за предоставяне на услуги по управление на криптовалути и токенизирани активи за свои институционални клиенти. Това съобщиха от Taurus в позиция в четвъртък, цитирана от Ройтерс.

Партньорството означава, че кредиторът за първи път ще може да съхранява ограничено количество криптовалути за своите клиенти, както и токенизирани версии на традиционни финансови активи, коментира говорител на банката.

Търговията с криптовалути обаче не е част от „непосредствените планове“ на Deutsche, допълни още той. Банката посочи в документ за Световния икономически форум от 2020 г., че една от целите ѝ е търговия с криптоактиви.

Криптопазарите все още изпитват трудности да се възстановят от миналогодишната серия фалити на водещи компании в сектора, които причиниха на инвеститорите сериозни загуби и накараха законодателите по света да обмислят по-строги регулации. Въпреки това редица традиционни финансови фирми все по-активно разглеждат възможностите, които предлага технологията на блокчейна, която да бъде използвана в търговията и сетълмента.

Различни банки, включително Standard Chartered, BNY Mellon и Societe Generale вече предлагат услуги за управление на криптовалута.

„Тъй като секторът на дигиталните активи се очаква да обхваща активи за трилиони долари, на него ще се гледа като на приоритет както за инвеститорите, така и за корпорациите“, каза Пол Мали, международен ръководител на услугите на Deutsche Bank за ценни книжа.

Криптопазарът е на стойност около 1,1 трлн. долара, което е спад спрямо пика му от малко над 3 трлн. долара към края на 2021 г., показват данни на CoinGecko.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 15.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още