IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френските ръководители са най-големите работохолици в света

Бизнес лидерите, които са изцяло в офиса, прекаляват по-често с работата от колегите си, работещи от разстояние, показва допитване

23:35 | 20.01.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американците популяризират „културата на бързане“, но френските ръководители на компании работят най-много, показва ново изследване, цитирано от Bloomberg.

Близо 40% от френските бизнес лидери признават, че работят усилено, в продължение на дълги часове без редовни почивки. Делът им е много по-голям от средното глобално равнище и е над нивата в САЩ, Великобритания и Китай, показва изследването на здравния застраховател Bupa Global. Френските ръководители имат и най-високото ниво на тревожност за индивидуалното си представяне на работа сред всички изследвани страни. Притеснения за способността на организациите им да издържат на настоящата икономическа нестабилност наред с по-голямо нежелание да работят от разстояние спрямо колегите им в света са допринесли за склонността им към работохолизъм, установили авторите на допитването.

„Тази комбинация от външен икономически натиск и склонност за поемане на отговорности може да допринася за факта, че френските ръководители работят най-много“, коментира Антъни Кабрели, управляващ директор на Bupa Global, която обслужва чужденци, ръководители и други хора с високо нетно богатство.

Резултатите от допитването може да са изненадващи предвид политиките на Франция на работното място и начина на живот в страната. Повечето „сини якички“ и служители в сектора на услугите са на под 35-часова работна седмица, а летните ваканции може да обхванат по-голямата част от август. През 2017 г. Франция стана първата европейска страна, която приложи закон за „правото на изключване“, което изисква организациите да забранят имейли, обаждания и други форми на натрапване в личния живот на служителите след определени часове.

Преходът към работа от разстояние по време на пандемията накара още страни да предложат подобно законодателство. От години френският Кодекс на труда забранява на служителите да обядват на бюрото си, въпреки че законът беше замразен в разгара на пандемията.

Прекаляването с работата е по-разпространено сред ръководители, които са в офиса през цялото време в сравнение с тези, които работели от разстояние, показва допитването на Bupa, в което участвали 2439 души с високо нетно богатство в осем региона през август и септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 20.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още