IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият лидер на Starbucks ще работи в кафенетата ѝ веднъж месечно

Той поема ръководството в труден за компанията момент

16:06 | 24.03.23 г.
Снимка: Guillermo Gutierrez/Bloomberg
Снимка: Guillermo Gutierrez/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Starbucks Лаксман Нарасимхан каза на служителите на компанията, че планира да работи по половин ден всеки месец в някое от кафенетата на веригата, пише CNBC.

Нарасимхан пое ръководството над компанията в понеделник. Той се присъедини към екипа на Starbucks през октомври, прекарвайки месеци в изучаване на бизнеса. Това включва и 40-часово обучение за баристи и обличане на емблематичната зелена престилка на баристите.

Но той не планира да я захвърли толкова бързо.

„За да останем близо до културата и напите клиенти, както и до днешните предизвикателства и възможности, възнамерявам да продължа да работя в обектите ни по половин ден всеки месец и очаквам всеки член на ръководния екип също да гарантира, че нашите центрове за поддръжка ще останат свързани и ангажирани със случващото се в нашите кафенета с възможност за обсъждания и подобрения“, написа той в писмо до служителите.

Обещанието беше направено в труден момент за компанията що се касае до нейните отношения с баристите. Досега повече от 190 от кафенената на Starbucks са гласува за синдикализиране според данни на Националния съвет по трудови отношения. Работниците сигнализират за опасни условия на труд, недостиг на персонал и ненадежден график като основни причини, поради които искат да се обединят.

Преди да се присъедини към Starbucks, Нарасимхан беше главен изпълнителен директор на Reckitt, която притежава марки като Lysol и Durex. Преди това пък е работил в PepsiCo и McKinsey.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 24.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още